Klep & de Groene

Groot Sander, Etten-leur

Initiatiefnemer

OSA architecten BNA, Etten-Leur

Opdrachtgever

BVR, Roosendaal

Ontwerp

SA architecten BNA, Etten-Leur

Aannemer

BVR, Roosendaal

Omschrijving

Voor de nieuw woonwijk Groot-Sander in Etten-Leur werden door de gemeente project ontwikkelaars uitgenodigd om ontwerpen te leveren voor een beperkt aantal woningbouwklusters. Het ging hier om een competitie voor ongeveer 450 woningen verdeeld over 45 clusters. De gemeente werd bedolven onder de inzendingen.

Het stedenbouwkundig plan was van Ashok Balotra van Kuiper Compagnons uit Rotterdam. Per cluster lagen de architectonische- en stedenbouwkundige randvoorwaarden vast evenals prijsklasse en het aantal woningen. Uit ongeveer 30 inzendingen werd het initiatief van ons bureau voor een cluster van 9 vrijstaande villa’s gekozen.

Uitgangspunt van ons plan was een individuele basis woning te ontwikkelen met een aantal wezenlijke basisvarianten.De kopers kregen binnen de architectuur van de basiswoning een grote vrijheid om zijn of haar woning samen te stellen. De basis varianten zijn: kelder, bijkeuken, penthouse met terras en een combinatie van deze varianten. (overige varianten binnen de basiswoning en binnen de basisvarianten buiten beschouwing gelaten)